Android Developer

Starcut is now looking for Android Developer to join our team. Be part of a team that has a desire to deliver world-class mobile solutions and experiences.​ This is a great opportunity develop your skills and gain experience as part of a professional app development team. If you want to develop and deliver compelling mobile applications to customers you are the one we are looking for.

As Android Developer your responsibilities are:

  • Creating and delivering Android applications
  • Collaborating with development team in solving problems and finding solutions
  • Working continuously towards a rational and targets meeting solution architecture
  • Making sure the quality of the deliverables is good

We require:

  • Programming background in Java and XML
  • Experience in developing Android apps, either hobby or professional projects
  • Excellent communication and collaboration skills
  • Desire and experience in agile and customer driven development
  • Courage to make initiatives and take ownership of delivering what customers love
  • Experience or willingness in working with integrating apps with data sources / back ends

If you’re the right person for this job, send by latest September 9th your CV and application letter to https://atalent.fi/members/apply.php?id=5×35458 .If possible, please merge your application documents into one PDF-file. Please mention your possible starting date and your salary request.

Contact Nina Nevalainen (+358400 908 179, nina.nevalainen@atalent.fi) for more information on the position and the application process.

Starcut is looking for iOS / Android Developers

Starcut is looking for  iOS / Android Application developers to work with world class clients and projects.

We expect you to have proven iOS and/or Android  programming skills,  familiarity with their development tools, REST APIs and app store publishing process. You’re familiar with agile software development methods and lean project set-ups. We appreciate practical problem solving skills and creativity.

This is a great opportunity to work on challenging mobile application projects and learn from our multicultural developer community. We offer very flexible working environment wirh competitive compensation and benefits.

Send us your cv and tell us about your app dev cababilities -> hannu.hiilamo@starcut.com

Starcut in Ultrahack

Starcut is sponsoring and taking part into Ultrahack 2015, which is Europe´s biggest hackathlon organized in co-opeartion with Slush. Slush is one of the world´s leading events for startups, investors, and the media to connect.

StarCut will be providing StarFlight push notification platform for free to the competing teams and we will have our senior developers present in the event coaching the competing teams.

For more information please check:

http://www.ultrahack.org/

logo_ultrahack

Offshore alihankinnan haasteet

Lähes joka viikko tulee soitto jostain Itä-Euroopan maasta ja vastaamattakin tietää että kyseessä on softavendori, joka tarjoaa kehitysresursseja sovellusten tekoon halpaan hintaan. Laadukasta, nopeaa ja edullista.  Tarjous josta on vaikea kieltäytyä?

Kokemuksemme offshore kehityksestä on erilainen kuin monella muulla suomalaisella yrityksellä. Olemme olleet toteuttajan roolissa mm. Intiaan ja Etelä-Amerikan maihin yhteystyökumppanin kautta ja voi sanoa että haasteita on näissä projekteissa riittänyt, muitakin kuin teknisiä.

Kulttuurierot aiheuttavat helposti omat ongelmansa, mutta meillä niihin on totuttu sillä tälläkin hetkellä meillä on työntekijöinä 5 eri kansallisuutta, joten ei keskitytä nyt niihin.

Suurimman haasteen projekteissa on generoinut kommunikaation kankeus, kun ei voida istua edes kerran viikossa fyysisesti saman pöydän ääressä ja vääntää tarvittaessa rautalankaa niin kauan, että kaikki tietävät mitä ollaan tekemässä ja mitä se projektin osapuolilta vaatii. Kun useimmin ollaan puhtaasti sähköpostin varassa, ei voi koskaan olla varma että linjan toisessa päässä tiedetään mitä tarkalleen ollaan tekemässä. Se on vaan niin paljon helpompaa sanoa jees jees kuin että en ymmärrä.

Asiakkaan tai asiakkaan muiden kumppanien kielitaito aiheuttaa myös välillä kapuloita rattaisiin. Olemme muun muassa törmänneet Google Translatorilla edestakaisin käännettyihin sähköposteihin ja sitä voi sitten itse kukin arvailla että miten hyvin tekniset yksityiskohdat säilyvät oikein kun tekstit käännetään pariin kertaan suuntaan ja toiseen.

Omien kokemuksiemme pohjalta näistä tarjouksista on hyvin helppo kieltäytyä sanomalla että emme harrasta offshore alihankintaa. Haluamme että asiakkaamme pääsevät tapaamaan henkilöitä sovelluksien takana, näin molemmat osapuolet oppivat hankkeista ja pystymme toteuttamaan projektit laadukkaammin, nopeammin ja myös kohtuullisin kustannuksin.

Lisää