Offshore alihankinnan haasteet

Lähes joka viikko tulee soitto jostain Itä-Euroopan maasta ja vastaamattakin tietää että kyseessä on softavendori, joka tarjoaa kehitysresursseja sovellusten tekoon halpaan hintaan. Laadukasta, nopeaa ja edullista.  Tarjous josta on vaikea kieltäytyä?

Kokemuksemme offshore kehityksestä on erilainen kuin monella muulla suomalaisella yrityksellä. Olemme olleet toteuttajan roolissa mm. Intiaan ja Etelä-Amerikan maihin yhteystyökumppanin kautta ja voi sanoa että haasteita on näissä projekteissa riittänyt, muitakin kuin teknisiä.

Kulttuurierot aiheuttavat helposti omat ongelmansa, mutta meillä niihin on totuttu sillä tälläkin hetkellä meillä on työntekijöinä 5 eri kansallisuutta, joten ei keskitytä nyt niihin.

Suurimman haasteen projekteissa on generoinut kommunikaation kankeus, kun ei voida istua edes kerran viikossa fyysisesti saman pöydän ääressä ja vääntää tarvittaessa rautalankaa niin kauan, että kaikki tietävät mitä ollaan tekemässä ja mitä se projektin osapuolilta vaatii. Kun useimmin ollaan puhtaasti sähköpostin varassa, ei voi koskaan olla varma että linjan toisessa päässä tiedetään mitä tarkalleen ollaan tekemässä. Se on vaan niin paljon helpompaa sanoa jees jees kuin että en ymmärrä.

Asiakkaan tai asiakkaan muiden kumppanien kielitaito aiheuttaa myös välillä kapuloita rattaisiin. Olemme muun muassa törmänneet Google Translatorilla edestakaisin käännettyihin sähköposteihin ja sitä voi sitten itse kukin arvailla että miten hyvin tekniset yksityiskohdat säilyvät oikein kun tekstit käännetään pariin kertaan suuntaan ja toiseen.

Omien kokemuksiemme pohjalta näistä tarjouksista on hyvin helppo kieltäytyä sanomalla että emme harrasta offshore alihankintaa. Haluamme että asiakkaamme pääsevät tapaamaan henkilöitä sovelluksien takana, näin molemmat osapuolet oppivat hankkeista ja pystymme toteuttamaan projektit laadukkaammin, nopeammin ja myös kohtuullisin kustannuksin.

iOS 8:n tuomat uudet mahdollisuudet

iOS 8 on varsin merkittävä softapäivitys Applen päivityshistoriassa. Se on tuonut mukanaan liudan uudistuksia ja uusia ominaisuuksia, jotka parantavat merkittävästi Applen älylaitteiden kilpailukykyä. Käyn tässä postauksessa lävitse, mitkä ovat mielenkiintoisimmat iOS 8:n tuomat uudet asiat sovelluksille.

Suuremmat näytöt

iPhone 6:n 4.7 ja iPhone 6 Plussan 5.5 tuuman näytöt tuovat iPhonet vihdoin samalle viivalle muiden valmistajien isojen ruutujen kanssa.

Lisää pikseleitä

Sekä iPhone 6:ssa että iPhone 6 Plussassa on 1242 x 2208 pikseliä, joka on huomattavasti enemmän kuin kuin aiemmin ja mahdollistaa entistä tarkempien kuvien, animaatioiden ja kirjasimien käytön.

Interaktiiviset notifikaatiot ja widgetit

iOS 8 helpottaa interaktiivisten notifikaatioiden lähettämistä siten, että vastaavaa sovellusta ei enää tarvitse erikseen avata saadakseen ko. sovelluksen notifikaation. Lisäksi myös iOS:lla on nyt mahdollista luoda interaktiivisia widgettejä, joiden avulla käyttäjä voi hyödyntää sovelluksen ominaisuuksia puhelimen kotinäkymästä avaamatta varsinaista sovellusta.

Tehtävien loppuunsaattaminen muilla iOS laitteilla ja Maceillä

iOS 8:n tuoman Handoff –toiminnon avulla on mahdollista aloittaa tekemään tehtävää yhdellä iOS laitteella, kuten iPhonella ja jatkaa sitä tai saataa se loppuun toisella iOS laitteella tai Macillä. Tällaisia tehtäviä voivat olla esim. sähköpostit, viestit, kontaktit jne. Lisäksi AirDropilla on mahdollista langattomasti siirtää tiedostoja iOS ja Mac laitteiden välillä.

Sovellusten välinen kommunikointi

iOS 8 sallii sovellusten jakavan tietoa keskenään toisten samaan laitteeseen asennettujen sovellusten kanssa. Käyttäjä voi ottaa tietoja yhdestä sovelluksesta ja siirtää niitä toiseen sovellukseen. Tämä mahdollistaa mitä mielenkiintoisimpia sovellusten sekoituksia!

Touch ID autentikointi

Sormenpäälukijaa on mahdollista käyttää käyttäjän tunnistamiseen myös sovellusten avaamiseksi. Erilliset salasanat käyvät tarpeettomiksi.

Uudet API:t

iOS 8 tuo tullessaan yli 4 000 uutta API:a, joita voidaan hyödyntää sovelluksissa. Näitä ovat mm. PhotoKit, jonka avulla kuvia voi muokata suoraan galleriassa ilman, että niitä tarvii siirrellä mihinkään, CloudKit, joka helpottaa Apple ID kirjautumista, HomeKit, jonka avulla Siri voi esim. laittaa TV:n päälle, kontrolloida valoja, stereoita jne. ja Healthkit, jonka avulla terveys ja fitness sovellukset voivat kommunikoida keskenään

Starcut is looking for a Mobile Application developer.

Starcut is looking for a Mobile Application developer.

We expect you to have iOS, Android or Windows Phone programming skills and familiarity with their development tools. You may have published an app already. HTML5, CSS and JAVA skills are considered as a plus. You’re familiar with agile software development methods and lean project set-ups.

This is a great opportunity to work on interesting mobile application projects with well known clients.

Send us your cv and tell us about your app dev cababilities by March 12, 2015.

For more information please contact Hannu Hiilamo 0405743323 hannu.hiilamo@starcut.com.

Mobiilikehityksen trendit 2015 osa 2

Mobiilikehityksen trendit 2015 osa 2

Ennen joulua ei ehtinyt käsitellä vielä kaikkia ilmiöitä, jotka tulevat potentiaalisesti muuttamaan mobiilimarkkinoita. Kiinalaisen Xiomin nousu maailman kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi on iso muutos. Huomattavaa tässä on se, että Xiomi käyttää open source pohjaista MIUI-versiota Androidista, joka on täysin riippumaton Googlesta. Tällä hetkellä Google –vapaa MIUI on saatavilla vain Kiinassa, mutta kun Xiomi saa pilvipalvelunsa valmiiksi voi olettaa, että open source Android tulee leviämään myös Kiinan ulkopuolelle. Tämä tietää haastajaa Googlen kontrolloimalle ja rahastamalle Androidille, joka selkeä globaali markkinajohtaja. Kehittäjän näkökulmasta tämä tarkoittanee, että vaihtoehtoisten sovelluskauppojen määrä ja merkitys tulee kasvamaan.

Toinen merkittävä asia on älypuhelinten hintaeroosio. Täysillä ominaisuuksilla varustetun 4G Android –puhelimen hinta on vajoamassa alle 100 dollarin. Uusimmasta versiosta kaikilla herkuilla joutunee jatkossakin maksamaan lähemmäs 300 taalaa, mutta alle 100 taalan Android tulee olemaan volyymikategoria ja tämä tulee siivittämään Androidin voittokulkua edelleen.

 

 

Lisää